Az önmagát és az igazságot kereső ember rendszerint elindul egy befelé vezető spirituális úton, miután az Élet rávilágít, hogy nem feltétlenül az ember elképzelései szerint működik és nem feltétlenül az általunk meghatározott “racionális szabályrendszert” produkálja amit elvárnánk tőle.

Ez legfőképpen akkor mutatkozhat meg számunkra, mikor az életünk nem éppen legszebb vagy legboldogabb pillanatait éljük meg. Kétségbeesésünkben hirtelen “hívőkké” válhatunk, egónk páncélja gyengülhet és befogadóvá válhatunk olyan információkra, melyek egy másik “világ” létjogosultságát teszik valószerűvé és adnak róla leírást, tanításokat. Ez persze nem törvényszerű, de nagy általánosságban a szenvedés, a komfortérzet elvesztése, betegség, közeli hozzátartozónk elvesztése teszi nyitottabbá a leendő keresőt és a kialakult helyzet megoldása iránti vágy készteti arra, hogy figyelmét az ezoterikus, okkult, spirituális tanok irányába fordítsa.

Ezekben a körökben találkozhat először olyan szimbólumokkal, melyek hatást gyakorolhatnak életünk folyamataira, tudatunk, tudatosságunk kiterjesztésére. Ugyanakkor a világunkat és az egész létezést áthatják a szimbólumok. Csak nézz szét a környezetedben, azonnal feltűnhet néhány, virág motívum, cégek logója, stb… Ha pedig már foglalkozol Magaddal, akkor tudhatod, hogy a szimbólumok energiamintázatok leképeződései fizikai formában.

Egy egyszerű példa, a jégkristályok mintázatai. Hallhattál már a japán Masaru Emoto-ról, aki zenével, érzelmekkel töltött szavakkal, gondolatokkal programozott vizeket fagyasztott le, így vizsgálva és fotózva a jégkristályok szerkezetét. Ez által állapítva meg, hogy a kellemesebb és emelkedettebb érzelmek vagy harmonikusabb zenék, rendezett, harmonikus kristályszerkezeteket produkáltak.

Számtalanszor ismételt kísérletekről van szó, mely már kizárhatja a véletlenek lehetőségét és egyértelműen bizonyítják – a kristályok mint szimbólumok által -, hogy mik azok az érzelmek, hangok, dallamok, rezgések, melyek harmonizálnak bennünket, pozitív hatást fejtve ki testi-lelki egészségünkre, mivel testünk 60-70 %-a víz. Ezek a mintázatok formájuknál fogva a harmonikus rezgések eredményei és ezt a harmóniát is sugározzák magukból.

Ma már tudjuk és azt gondolom, nem is kell bizonygatnom, hogy minden és mindenki energiából áll, a szilárdnak hitt tárgyak ugyanúgy, mint a kémiai folyamatok eredményeinek tulajdonított gondolataink.

Minden a különböző rezgésszintű energiák halmazaiból épül fel, a legkisebb elemi részecskéktől kezdve a sejteken át, az élő és “élettelen” dolgok felépítésen keresztül a bolygókon, naprendszereken és az egész uni- vagy multiverzumon át. Az energiahalmazok minden szinten folyamatos kölcsönhatásban vannak egymással, oda-vissza hatnak. Ha fogsz egy ábrát, melyen egy folyamat eredményeként létrejött mintázat van, ami lehet akár a példámban említett, mondjuk szeretettel feltöltött vízkristály képe – ránézel vagy a testedre helyezed -, az hatni fog Rád, változásokat indít Benned. Különösen ha ezt tudatosan teszed. Ugyanez igaz és még erőteljesebben az úgynevezett Szakrális szimbólumokra is.

Szakrális szimbólumok

Leggyakrabban és általánosan a teremtéshez és annak mintázataihoz kapcsolódnak. Mai szemmel különleges képességű és magasabb tudatosságú lények, emberek “hozták le” és kezdték el ábrázolni és használatba hozni, beépíteni a köztudatba. Elkezdhettünk élni velük tudatosságunk növelésére pótlására, kiegészítésére.

Úgy gondolom, a felemelkedett tudat számára már nincs szükség a szimbólumok használatára, teljessége már nem kívánja meg az efféle segítség igénybevételét. Amíg elérjük a teljesség állapotát, használhatjuk a felemelkedés lépcsőfokaiként, az ásványokkal és drágakövekkel egyetemben. Ezek mind segítségek lehetnek az önmegismerés útján és tudatunk tágításában.

Legismertebb közülük és a legteljesebb is az Élet virága. Sok információ napvilágra került és áll rendelkezésünkre ezzel a szimbólummal kapcsolatosan. Egy külön cikkemben fogok részletesebben foglalkozni Vele. Az Ankh kereszt, a pentagram, a jin-yang szimbólum és még sorolhatnám, előkelő helyet foglalnak el és jelentőségük már nem kérdőjelezhető meg számomra sem.

Az ezekből és ezek kombinációjából készült ékszerek véleményem szerint mindig túlmutatnak az aktuális trendeken. Felhasználásokkal, akár modernebb formába öntve, dekoratív, esztétikus ékszerekként magasabb tudatosságot, magasabb rezgésszintet idézhetnek elő viselőjüknél.

Alkothatunk is szimbólumot, aminek természetesen feltételei vannak. Miután megalkottuk a formát, azt tartalommal, erővel, energiával, információval töltjük fel. Működésének mértéke, a belefektetett energia az az általi kisugárzásának függvénye lesz.

Munkám során és az honlapomon igyekszem minden olyan szimbólumot bemutatni és elérhetővé tenni, mely segítségünkre lehet mindennapjaink során, egészségünk megőrzésében, a gyógyításban, fizikai és lelki védelmünkben, valamint a tudat- és rezgésszintünk emelésében. Történetükről, felhasználhatóságukról minden információt leírok ami birtokomba került.

Felmerülhet a kérdés: milyen szimbólumra van szükségem?

Szerencsés eset (inkább sorsszerű), ha a szimbólum “talál meg” bennünket. Ilyenkor egy erős belső késztetés jelenik meg, hogy használjunk 1-1 darabot. Ezt ne akarjuk felülírni, a tudatalattink jól tudja mi kell nekünk. Tapasztalataim szerint az első megérzés a meghatározó. Ilyenkor nem véletlenekről beszélhetünk… Bízz a megérzéseidben és gyümölcsöző kapcsolatra tehetsz szert a szimbólumokkal.

Ha mégis bizonytalan lennél, vagy csak kérdésed van, keress bátran és legjobb tudásom szerint segítek Neked a választásban.

Kovács Krisztián