A sikerhez alap, hogy legyenek álmaid. Hogy ezek milyenek? Az teljesen mindegy, a lényeg, hogy megmozdulj. A mozgás, változásra kényszerít, a kényszer tanuláshoz vezet, a tanultság megváltoztatja az álmaidat. Az új álom rávezet, hogy légy pozitív, a pozitív gondolkodás rámutat, hogy ez kevés ide, a kevésség kényszerít az igazságra, magaddal szemben, az igazság eltörli a pozitív gondolkodást!

A pozitív gondolkodás átalakul racionális gondolkodásmóddá, tisztánlátássá. Ha tisztán látod miben vagy, csak akkor tudsz pozitív lenni!

A pozitivitás innentől más szót takar számodra, megérted, a pozitív gondolkodás ahhoz kell, hogy elérd az újat…hogy elérd az újat, nyitottá kell válnod.

Onnan tudod, hogy nyitott vagy, hogy olyat fogadsz el, amit eddig nem is hallottál, nyitottságod új kapukat nyit, az új kapuk vezetnek a beinvesztáláshoz saját magadba. A beinvesztálás lemondásra kényszerít, a lemondás újra megváltoztatja az álmaid.

Az új álmaid sikert hoznak, a siker hitet ad saját magadban.

A “mag” felismerése elhozza neked azt a különlegességedet, amivel csak te rendelkezel, a felismerés, értékrendi változásokkal jár, az értékrended változása, hat a környezetedre, a környezeted, kivet a közegéből.

De ez már nem számít, mert itt már erős vagy, és ismered a pozitív gondolkodás és a belső magod erejét, hiszel a jövődben!

Aki ezt felismeri kizökkenthetetlen.
Aki kizökkenthetetlen arra furán néznek, s nem értik, sőt le akarják beszélni az értékrendjéről…de ez már nem számít. A felhalmozott tudásod és a tapasztalatod már erősebb a hétköznapi emberénél.

Rájössz, hogy különleges vagy!

Különlegességed abban rejlik, hogy olyan tudásra teszel szert, aminek az emberek még csak a közelébe se merészkednek.

Megértesz!

Aki megért, rájön, hogy ő a középpont, a középpont rámutat az eredőre, az eredő felfedezése újabb felfedezést hoz. Hogy te vagy a mindenség!
Ennek a felfedezése katartikus boldogságot, megélést hoz. Ez a megélés hozza az új szakaszt az életedbe. Az új szakasz rámutat, hogy miért vagy itt. Az itt és a most megráz téged. A megrázás oka, hogy felfedezed, mindennek te vagy az oka.

Aki erre rájön, az összeomlik!

Az összeomlás minden álmot töröl…ez a szükségszerűség. Az összeomlás szükségszerű az újhoz!

Aki ezt megéli, megérti a fent és a lent két pólusát, végpontját. Ez a belső megélés hozza a teljesség megértését és a középutat.

Aki a középutat járja, harmóniában van önmagával!

Az “önmagság” ösztönös viselkedést eredményez, ahol felfedezed önvalódat. Az önvalód törli a félelmet.

Aki nem fél, megvalósít!

A megvalósítás spontaneitást hoz. A spontán szituáció nem új többé, így a spontán szituációban az ösztönösségünk felszabadul. Aki minden szituációban ösztönös, az önmegvalósít!

Az önmegvalósítás, alázatot, magabiztosságot, boldogságot, szabadságot hoz, ez az önbeteljesítés újabb megélést hoz.

A szeretetet, önmagad szeretetét, mások szeretetét!

Az új dolog megélése, katalizátor. A katalizátor visszafordíthatatlan. Ez generál, a generátor sikert hoz. A siker fejleszt, a fejlesztés újabb megélést és tanulást hoz.

Ennek a folyamatnak nincs vége, csak ha vége!

Ezért kérlek légy nyitott az újra!

Belucz Zoltán

Belucz Zoltán blogja itt olvasható.