Szeretettel köszöntelek honlapomon, mely részint azért jött létre, mert személyes vágyam, hogy az ékszerek  ne csak dekorációs funkciójukat töltsek be életünkben, hanem szimbólumok hordozóiként lehetőség szerint jobbá is tehessék életünket. Másrészt szerettem volna létrehozni egy oldalt, melyen az úgynevezett ezoterikus vagy spirituális ékszerek nagy választéka található meg. A kínálatot ezen kívül karikagyűrűkkel és eljegyzési gyűrűkkel bővítettem, valamint a medálokhoz arany és ezüst láncokat lehet választani.

Aranyművesként 2000-óta tevékenykedem. Mindig is érdekeltek a szimbólumok és azok hatásai.

Kovács Krisztiánnak hívnak aktuális földi pályafutásom kezdete óta, ami 1976-ban indult. A grafikusi pálya volt az, amit először magaménak éreztem, de hál’ Istennek a sors vagy a „véletlen” – amiben nem nagyon hiszek – más irányba vezetett. Így megtaláltam azt a szakmát   és szenvedélyt, amire igazából vágytam. Megtanultam hát a nemesfémekkel való munka nagy részét és elkezdtem dolgozni. Azért írtam, hogy nagy részét, mert úgy gondolom, egész életünkben tanulunk és még azon is túl… Egy idő után olyan darabokat kezdtem el készíteni – nagy lelkesedéssel -, melyek segíthetnek utunkon a lelki fejlődésben.

Egész életemben végigkísért a spiritualitás, – ha jobban belegondolunk az egész Élet maga a SPIRITUALITÁS – és talán ezért is fordultam az ékszerkészítés felé. Igen, az ékszereknek – ahogy a nevükben is benne van – egyik szerepük az ékesítés, hogy szebbé tegye viselőjét, látványa és használata örömet okozzon. A másik ok, amiért már ősidők óta, ki tudja hány ezer éve hordják a lelki fejlődés eszközeiként. Egyiptomban és már jóval előtte is ez volt a szerepük. Amulettként, talizmánként védelemmel látták el és szerencsét hoztak viselőjüknek. Mágikus szertartásokon is komoly szerep jutott a speciális szimbólumok alapján készült ékszereknek. Ezen kívül rangot, vallási hovatartozást is jelölhettek. Visszanyúlok az ősi szimbólumokhoz és szeretnék a lehető legtöbbet visszahozni a múltból, hogy mindenki, aki megkeres megtalálja a neki megfelelő darabot…

Elérhetőségeim:
– üzlet: Dunakeszi,  Fő út. 126.
– tel: +36-20/3191576
– honlap: https://varazsamulett.com/
– e-mail: info@varazsamulett.hu

Kovács Krisztián

error: Content is protected !!