Vörös lencse leves

Hozzávalók:
25 dkg vörös lencse ( nem kell beáztatni előtte),
1 közepes fej v. hagyma,
1 ek. paradicsom püré,
3-4 gerezd fokhagyma,
só, bors,
1/2 mk. menta,
2 ek. kókusztejszín a végén.
Összeturmixolni az egészet és kész 🙂 Lehet hozzá tönköly/gluténmentes kenyér kocka pirítva hozzá v. reszelt növényi sajt a tetejére 🙂

Dió fasirt

Hozzávalók:
1 csésze darált dió/ kesudió/ napraforgó/ tökmag,
2 db áztatott, kinyomkodott egészséges kenyér v. zsemle v. barna rizs,
fél csésze zabpehely,
1db hagyma reszelve v. apróra vágva,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 ek. majoranna,
1 tk. őrölt paprika,
1/4 csésze olaj telítetlen: olíva, napraforgó, szezám, tökmag),
só, zsemlemorzsa, ha híg a massza.

A zabpelyhet forró vízzel leforrázni, 20 percig állni hagyni, utána összekeverni a többi hozzávalóval. Ebből lesz egy massza, amiből befőttes üveg tető segítségével, amit mindig picit vízbe mártunk, a golyókat lelapítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe szépen elosztva és utána sütőben sütjük aranybarnára 🙂

Rozmaringos sült krumpli

Hozzávalók:
8 db közepes krumpli megpucolva, hasábokra vágva,
10g só,
5g natúr vegeta (biobolt),
5 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
2-3 ek. sörélesztő pehely ( biobolt),
2 friss rozmaring ág vagy fűszer.
A hozzávalókat összekeverem egy bögrében és utána ráöntöm a krumplira, azzal is összekeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a krumpli hasábokat, közéjük a rozmaring ágakat és 200 fokon aranybarnára sütjük 🙂

Kis saláta hozzá

Hozzávalók:
reszelt répa- cékla, uborka, retek, ruccola, jégsaláta v. ízlés szerint amit gondoltok, hozzá egy kis kesu majonéz : 1 csésze kesudió, 1-1,5 csésze víz, 1/2 citrom leve, 1 tk. só, 1/4 tk. kurkuma. fél tk. fokhagyma granulátum (biobolt), én 1 gerezd fokhagymát nyomok bele, 2 tk. sörélesztő pehely, 1 cikk v. hagyma, 40 g kókuszolaj/ zsír. A hozzávalókat krémesre turmixoljuk és a salátára v. a diófasírtra öntjük 🙂

Jó étvágyat hozzá!

L’aura

error: Content is protected !!